Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Over welk land zingt system of a down in BYOB?

Ze zingen: " why do the presidents don't fight the war, why do they always send the poor?" ik dacht dat ze het over een islamitisch/ arabisch land hadden maar ik weet het niet precies. Over welk land zingen ze?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Muziek
950
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ze hebben het over het meervoud presidents, dus niet over één specifieke president. Dus gaat het niet over een bepaald land, maar over politici / machthebbers in het algemeen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat kan je zo niet zeggen, om de zoveel jaar komt er een nieuwe president. Daar kan het meervoud ook vandaan komen. Tijdens de Vietnam oorlog was er een andere dan tijdens de 1e Golf oorlog.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het lied gaat niet over een specifiek land. Er wordt gewoon in het algemeen gesteld dat politici oorlog beginnen maar verwachten dat het arme volk voor hen gaat vechten.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden
Het is redelijk algemeen, maar als je bepaalde stukken uit de tekst leest dan gaat het toch vooral over de U.S.A (V.S.)

"Presidents" is iets typisch amerikaans, anders hadden ze het wel over leaders o.i.d. gehad. (ik weet dat er meerdere landen een president hebben)
voor "Fort Knox" en "freedom" geldt hetzelfde.
"obey, buy, die": duidt op kapitalisme. (dit komt uit de clip)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding